Tudi pasma kot je dalmatinec ima lahko alergije

Tudi pasma kot je dalmatinec ima lahko alergije

Prijateljica, ki je nisem videla že veliko časa, je imela dalmatinca. Res poredko, sem v živo videla takšnega psa, ki je bil vsem znan že po risanki sto in en dalmatinec.

A vsakič ko sem zagledala to pasmo sem se spomnila točno na to risanko. Eni pravijo da imajo ime po Dalmaciji, iz kjer naj bi ta pasma izvirala. Njen dalmatinec je bil star že štiri leta in bil je res lepo postaven pes. Ni bil ne preveč shujšan in ne pretežak. Tudi prijateljica, je bila zelo fit postave, saj je v letih od kar smo se nazadnje videle, izgubila kar nekaj kilogramov.

Povedala mi je, da od kar ima psa, je začela zunaj tečt s psom in je zato bolj aktivna in ima popolnoma drugačen stil življenja, kot ga je imela preden si je omislila psa. Sicer mi je po jamrala, da je njen dalmatinec zelo trmast, ampak zelo učljiv. A vseeno mi je povedala, da jo skrbi, ker se zadnje čase dosti praska, kljub temu, da je e zamenjala pasjo hrano. Tako je zapravila kar nekaj denarja tudi za razne veterinarje, saj je bilo praskanje vedno hujše. Na koncu so ugotovili, da ima njen dalmatinec samo alergijo na določeno vrsto trave, ki cveti samo v določenem odboju. Kar pa je tudi res, saj med zimo se še ni praskal, kljub temu da je imel isto rutino, kot sta jo imela tudi v pomladnih mesecih, a noben ni moral tega predvideti. Tako pa je s to diagnozo še najbolje šla skozi, saj je ravno ta postopek, za zdravljenje te alergije najbolj pomagal njenemu psu.

Tudi pasma kot je dalmatinec ima lahko alergije

Tako je bila vesela da je našla rešitev in mi je svojo izkušnjo razlagala še podrobneje. Omenila mi je tudi veterinarja, h kateremu je šla na koncu, a se je odločila, da ga bo kar obdržala, in svojega psa, od tega dogodka dalje vozila k njemu.